Info Tango       Agenda      Berichten      Foto's       Linkjes       Linklijst

 Deze website gebruikt cookies. Meer informatie en lees hoe U  zich hiervoor afmelden kunt.


Contact
Artikelen
Info tango
Niet schrikken
Gratis proefles
Basispassen
Dansschoenen

Texeltango
Neo-tango les
tanda;cortina
Tangovakantie

Tango CD's
HUMOR

Gratis proefles Argentijnse Tango

Op Argentijnse tango dansscholen krijg je les in de drie soorten tango dansen: de "gewone" Argentijnse tango, de Milonga en de Tango Wals.
Ook de neo-tango kan aan bod komen, een moderne tango dansvariant die gedanst wordt op moderne muziek. Soms wordt er ook nog aandacht besteed aan een andere Argentijnse dans, de Chacarera.

Er zijn heel veel mogelijkheden om het Argentijnse Tango dansen eens uit te proberen. Bij de meeste Argentijnse tango dansscholen bestaat het cursusseizoen uit 2 delen waarin nieuwe danscursussen starten. Beginnend na de zomervakantie tot einde jaar, en daarna weer beginnend in het nieuwe jaar tot de zomervakantie. Bijna alle dansscholen geven meerdere gratis proeflessen voor geïnteresseerden voordat het nieuwe cursusseizoen begin. Er worden dus meestal door een dansschool 2 x per jaar een serie proeflessen gegeven, na de zomervakantie, en in het begin van het nieuwe jaar.

Je hoeft geen danskennis of vaardigheden in Argentijnse tango dansen te hebben om deel te nemen aan een proefles. Deelnemen aan zo'n proefles heeft geen verplichtingen. Vaak kun je bij de dansschool alleen komen, en hoef je geen danspartner te hebben of mee te nemen. Het is eventueel mogelijk dat je op de proefles iemand ontmoet waarmee je besluit verder dansles te nemen. Maar zoals bij de meeste dansenscholen, is het ook bij de Argentijnse Tango zo dat er meer vrouwen willen lessen dan mannen. Het is daarom voor vrouwen meestal lastiger een danspartner te vinden.

Als je echt geïnteresseerd bent om te gaan lessen, is het aan te raden om proeflessen te volgen bij verschillende dansscholen (als je daar de mogelijkheid toe hebt). Je kunt dan beoordelen of de manier van lesgeven van betreffende docent(en) je bevalt. Ook kun je beoordelen of de dansstijl waarin je les krijgt (bijvoorbeeld gesloten stijl of open stijl) je voorkeur heeft.

De gegevens in deze tekst beschrijven in het algemeen hoe het gaat bij proeflessen Argentijnse tango. Voor specifieke data en informatie moet je zijn bij de dansscholen die je wilt bezoeken.

Workshops Argentijnse tango

Naast het volgen van cursussen op verschillend niveau op tango dansscholen geven de meeste scholen ook workshops in de Argentijnse tangodans. Zo'n workshop heeft meestal een thema. Een bepaalde tango, zoals b.v. wals of milonga, of onderdeel van de Argentijnse tango wordt geleerd. Een workshop staat meestal los van de gewone lessen. Het kan erg interessant zijn om bij een andere dansschool dan waarbij je standaard lest een workshop te volgen. Je krijgt dan les van andere docenten, met vaak een andere benadering. Dat kan een welkome aanvulling en afwisseling zijn. Ook geeft het de gelegenheid om kennis te maken met weer andere tango dansers.

Andere mogelijkheden om te (starten met) Argentijnse tango dansen

Dit kan bijvoorbeeld in de recreatieve- of vakantiesfeer. Er zijn docenten die op een mooie locatie, vaak in de natuur, een weekend Argentijnse tangoles geven voor beginners (en eventueel gevorderden). Je bent dan een weekendje buiten en ontmoet andere beginnende dansers. Naast les zijn er meestal één of meerdere tangosalons, waarop je het geleerde kunt oefenen. (Op een tango-salon wordt geen les gegeven. Je kunt vrij dansen met danspartners naar keuze. Gewoon een dansavond of dansmiddag met afwisselende muziek. Meestal kun je afwisselend tango, milonga of tango wals dansen).

Je kunt ook een vakantie van één of meerdere weken gebruiken om tango dansen te leren. In de zomervakantie zijn in en buiten Europa meerdere langdurige evenementen waarbij les in Argentijnse tango lessen gegeven wordt. Er zijn meestal meerdere tangosalons waar je met danspartners naar keuze kunt dansen.

In de Argentijnse tango agenda worden regelmatig gegevens van (beginners)weekenden en meerdaagse tangofestivals geplaatst.

Bekijk Argentijnse tango lessen

Bekijk de Argentijnse tango lessen video clips op pagina Niet schrikken om een indruk te krijgen van het leren dansen van de Argentijnse tango.