Info Tango       Agenda      Berichten      Foto's       Linkjes       Linklijst

 Deze website gebruikt cookies. Meer informatie en lees hoe U  zich hiervoor afmelden kunt.


Contact
Artikelen
Info tango
Niet schrikken
Gratis proefles
Basispassen
Dansschoenen

Texeltango
Neo-tango les
tanda;cortina
Tangovakantie

Tango CD's
HUMOR

Argentijnse Tango -> Niet schrikken

Wanneer je de eerste pagina "Info Tango" van deze Website hebt bekeken zou je de conclusie kunnen trekken dat het onmogelijk is, of minstens een zeer zware opgave is om de Argentijnse Tango te leren dansen. Dit is waar en toch ook weer niet waar. Het niveau van waarop zeer ervaren dansers de Argentijnse tango dansen vergt natuurlijk jaren van oefening. Het is mooi om daar naar te kijken en van te genieten. En misschien wil je niet meer dan daarvan genieten. Maar als je wel wilt gaan dansen gaat het er natuurlijk om dat jij en je danspartner plezier hebben.

Misschien schrikt het feit dat straat beschreven dat het in improvisatiedans is je af. Dansen op zich is al een vaardigheid en dan "moet" je blijkbaar ook nog improviseren. Het is maar hoe je het opvat.... Of je tijdens het dansen naar links of rechts beweegt, dan wel op dezelfde plaats danst is al een eigen keuze, en kan zodanig al een improvisatie genoemd worden. Improviseren kun je doen binnen de mogelijkheden en vaardigheden die jij en je danspartner hebben. De basiselementen, passen, bewegingen en houding van de Argentijnse tango kun je op een dansschool leren. Als je echt geÔnteresseerd bent om te gaan lessen, is het aan te raden om gratis proeflessen Argentijnse tango te volgen

Argentijnse tango lessen video clips

Je kunt onderstaande lessen op bekijken om een indruk te krijgen van het leren dansen van de Argentijnse tango. De lessen in het Nederlands zullen vermoedelijk meer lijken op de lessen zoals je ze in de praktijk zult krijgen.
Deze leren je het beste de basis en het aanvoelen van de Argentijnse tango dansen. De lessen in het Engels gaan snel in op heel veel details en figuren. Dat is niet direct de essentie is van het dansen van de Argentijnse tango.

Je moet er niet vanuit gaan dat je met deze filmpjes de Argentijnse tango leert dansen. Ook moet je er niet vanuit gaan dat je dit allemaal moet kunnen "begrijpen". Daarvoor zul je echt les moeten nemen. Wel worden de danspassen en de danstechniek op rustige wijze getoond. De lesmethodiek die gegeven wordt op de dansschool kan volkomen anders zijn dan datgene wat je hier te zien krijgt. Daar is niets verkeerd aan.

Argentijnse tango lessen (Nederlands)

Lessen Argentijnse tango in het Nederlands op Living Planet. Hier zie je duidelijk dat de basispassen van tango uit "lopen" bestaan.
Bekijk de Argentijnse Tango lessen

Argentijnse tango lessen (Engels)

Je kunt onderstaande lessen in het Engels op YouTube bekijken :

les-1
les-2
les-3
les-4
les-5
les-6
les-7
les-8
les-9
les-10
les-11
les-12

Wees er niet op gericht om binnen zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk passen en figuren te leren, want dan ga je voorbij aan de ziel van de Argentijnse tango. Ook met eenvoudige danspassen kun je eindeloos variŽren door tempowisseling of door van richting te veranderen. In het niet gefixeerd zijn op de techniek en het leren van de figuren en toch goed leren tango dansen zit een tegenstrijdigheid. Daardoor gaat het leerproces vaak in fasen, waarbij je op het einde van zoín fase het gevoel krijgt dat je echt begint te dansen.

virtuele Argentijnse tango - de basispassen

Hieronder linkjes naar schematische animaties op van de basispassen :
De basispas
Verkorte variaties van (bovenstaande) basispas