Info Tango       Agenda      Berichten      Foto's       Linkjes       Linklijst

Tangovakantie 2010     Waagplein 08 Groningen       Taboe-kamp Austerlitz 08        Neo-tango
Texeltango      
Noorderzon Groningen 07       Waagplein 07 Groningen        Buiten tango      Demo

 Deze website gebruikt cookies. Meer informatie en lees hoe U  zich hiervoor afmelden kunt.

Texeltango Winterweekend
9-11 november 07

Het Het was uitwaaien dansen en genieten van de Argentijnse tango en Texel.

Dit 2e Texeltango weekend werd georganiseerd door :
Vincent Stork, Mimi Eelman en Klaas de Jong.

Argentijnse tango CD kopen?

Artikelen :
Info tango
Niet schrikken
Gratis proefles
Basispassen
Dansschoenen
Neo-tango les
tanda;cortina

Tango dansen in een strandpaviljoen

Er waren stormwaarschuwing op vrijdagochtend en boten die uit de vaart genomen werden. Texel was later op de ochtend weer te bereiken. Het bleef een stormachtig weekend en we kregen spectaculaire golven te zien op zee en spectaculaire tangodemonstraties van onze
docenten. Alle tango workshops en tangosalons vonden plaats in strandpaviljoen paal 28 in De Coxdorp (noordkop van Texel). Paal 28 ligt tussen twee natuurgebieden de Slufter en de Mandenvallei. Het strandpaviljoen staat op een duintop, hoog en droog. Maar was wel moeilijk bereikbaar. De opstuwende zee had er voor gezorgd dat Paal 28 op een soort “duineilandje” terecht was gekomen. De open verbinding met de zee van de Slufter was
doorgespoeld over de toegangsweg en over het parkeerterrein. Paal 28 was te bereiken door een klimpartij over prikkeldraad en daarna een wat verhoogd duinruggetje of een tochtje met de auto door de zee.

Mariano & Cosima


Op zaterdag was gelukkig het water al voor een deel weggetrokken

Een tango overlevingstocht

“En daar sta je dan met je auto voor een stuk zee die de toegangsweg naar Paal 28 overspoelt. Hoe diep is het? Geen idee. Daar durf ik niet op de gok met de auto door heen. Het licht brandt in Paal 28, er zijn dus mensen die het wel gelukt is er te komen. Mijn danspartner lukt het met zijn lange benen om over het prikkeldraad in het duin te stappen. Met mijn rok en jas waaiend in de wind voorzie problemen. Ik verzoek mijn danspartner aan de andere kant van het prikkeldraad bij een paaltje te gaan staan en een “stabiele tangohouding” aan te nemen. Ik pak mijn danspartner vast en klim wiebelend in de wind via de prikkeldraaddraden, totdat ik op het paaltje sta. (Mijn partner moet voor meer stevigheid nog wat meer oefenen in stabiele tangohoudingen bij storm, vind ik op dat moment). Ik spring er aan de andere kant af. Wat soppend en springend op het verhoogde duinheuvelruggetje en over het zeewater komen we uiteindelijk op droger terrein. Zo bereiken we uiteindelijk Paal 28.”

Na een dergelijke overlevingstocht werd iedereen hartelijk ontvangen door de Texeltango organisatie. Mimi wil zich omkleden omdat ze natte voeten heeft. Ze is met laarzen aan uiteindelijk toch in een te diep gat in het water terecht gekomen. Niet alle tangodocenten en tangodansers waren bij de start aanwezig. Daarom begonnen we met een gezamenlijke tango workshop door Mariano & Cosima voor alle aanwezigen. Langzamerhand lukte het de andere tangodansers ook om Paal 28 te bereiken.

De tangoworkshops, de tangosalons
en tango opdredens

Tijdens het weekend waren er overdag 3 niveaugroepen argentijnse tango en milonga workshops. Deze werden verzorg door de tangodocenten Marieke & Hugo (Rotterdam), Mariano & Cosima (Amsterdam) en Karin & Arthur (Amersfoort). Absolute beginners konden Argentijnse tango leren dansen in een weekend.

“Is Argentijnse tango dan toch een wintersport? Bij Mariano en Cosima kregen we ski-oefeningen. Een goede oefening om je ocho’s en techniek een stuk beter te maken.”
Er was aandacht voor zowel de basico, als gaucho’s, planeo’s, sacada’s en andere sierlijke een speelse pasjes. Marieke en Hugo lieten zien wat kun je doen met timing in de Argentijnse tango. Spannend en boeiend !!.

Tussen de lessen door kon je even uitwaaien op het strand en genieten van wind, zee en de hoge golven. En je tevens verbazen over de kracht van de zee te zien aan weggespoelde betonblokken.

’s Avonds konden de tangodansers van “de overkant” en van Texel zelf op tangosalons het geleerde in praktijk brengen. We genoten van de tango optredens uitgevoerd door Marieke & Hugo en Mariano & Cosima.

Het was een gezellig weekend met enthousiaste docenten. Alles was perfect georganiseerd.
En het was natuurlijk geweldig om Argentijnse tango te dansen met uitzicht op de zee en duinen.

Tot ziens op een volgend texeltango weekend


Bedankt voor de goede organisatie van het tango weekend,
Vincent Stork, Klaas de Jong en Mimi Eelman (texeltango)
Interactieve tango